Buddha Bowl

Ingredienser:

2 sötpotatisar
1 paket tofu
1 paket kikärtor
2 avokados
2 dl quinoa
1 citron
Bladgrönsaker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 °C.
Skala sötpotatis och skär sötpotatisen i kuber. Häll på en frisk mängd olivolja, krydda med salt och peppar. Rör runt kuberna så att de alla får olja och kryddorna på sig. Sätt in i ugnen i 35 minuter.

Koka quinoa enligt instruktionerna på paketet.

Pressa ut tofu i papper mellan två tallrikar med tex. en skärbräda ovanpå för att få den fast. Dela upp i kuber efter ett tag och marinera i påse i tex grillolja, låt stå i kyl. Alternativt stek rakt av i stekpanna. Krydda med BBQ sås, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, salt, peppar och till exempel Siracha om man gillar det.

Skölj av kikärtorna i vatten, spara kikärtsspadet. Stek i stekpanna, tillsätt vitlökspulver, paprikapulver, gurkmeja, salt och vitpeppar.
Ta av när kikärtorna börjar “poppa”.

Skär upp avokadon.

Servera med en citronklyfta var.

Stäng meny
×
×

Kundvagn