Ingredienser:
(Ca 6 st burgare)

1 msk Olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk färsk timjan
1 påse (300 g) Sojafärs
9 dl vatten
2 msk Grönsaksbuljongpulver
4 st Dadlar, finhackade
2 msk Japansk Soja
3 msk Barbecuesås

1 stor rödbeta
1 msk Pressad Ingefära
3 msk potatismjöl
1,5 dl havregryn

Hamburgerbröd
Cocktailtomater
Salladsblad
Äggfri majonnäs

Ingredienser:
(Ca 6 st burgare)

1 msk Olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk färsk timjan
1 påse (300 g) Sojafärs
9 dl vatten
2 msk Grönsaksbuljongpulver
4 st Dadlar, finhackade
2 msk Japansk Soja
3 msk Barbecuesås

1 stor rödbeta
1 msk Pressad Ingefära
3 msk potatismjöl
1,5 dl havregryn

Hamburgerbröd
Cocktailtomater
Salladsblad
Äggfri majonnäs

Gör såhär:

Stek finhackad lök, vitlök och timjanblad i en gryta med olja tills löken mjuknat. Häll i sojafärs, vatten, soja, grönsaksbuljong, dadlar och salt. Låt koka i 10–15 minuter eller tills sojafärsen sugit upp allt vatten. (Överflödig vätska kan pressas ut genom en sil).

Skala och riv rödbetan fint och rör ner i färsen tillsammans med barbecuesås och pressad ingefära. Blanda ihop potatismjöl och havregryn i en separat bunke. Häll över färsen och rör om.
Mixa ihop allt med en stavmixer. Forma 10-12 biffar och låt dem dra i ca en timme. Pensla biffarna med olja innan de läggs på grillen.

Du kan även steka burgarna på hög värme för att få en yta innan du grillar dem om du tycker att det behövs.

Grilla över låg-medium värme med lock i 4-5 minuter på varje sida eller tills de är gyllene och varma i mitten.

Servera i bröd med sallad, tomater, såser, salsa och groddar.