Jordgubbssnittar

Ingredienser:
(Ca 40st snittar)

4 dl vetemjöl
(4 dl motsvarar 240 g)
1 dl potatismjöl
(1 dl motsvarar 80 g)
1 dl strösocker
1 krm salt
200 g tärnat mjölkfritt smör
1 – 1 1/2 dl jordgubbssylt
1/2 dl florsocker
Några droppar vatten

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, potatismjöl, socker, salt och smör till en smidig deg, gärna i matberedare. Dela degen i 4 delar. Rulla ut till långa stänger och lägg på 2 bakpappersklädda plåtar (för 40 kakor). Gör en fördjupning i mitten av stängerna och fyll med jordgubbssylt.

Grädda i mitten av ugnen ca 14 minuter. Låt svalna något.

Skär längderna lite på snedden till 1-2 cm breda snittar. Låt svalna.

Blanda florsockret med några droppar vatten till en tjock glasyr. Ringla eller spritsa glasyren över kakorna.