Vissa företag använder animalier i filtrering eller klarningsprocessen av deras alkoholdrycker. Eller så finns det helt enkelt mjölk, ägg eller gelatin i drycken.

Att veta om en specifik dryck är vegansk eller inte kan verka svårt, men du kan använda dig av dessa verktyg:

Skanna produkten med vår app
Ladda ner vår app Vegohjälpen från play store eller app store och skanna streckkoden. Vi kollar upp den åt dig, eller om vi har info om produkten så får du svar direkt.

Systembolagets egna hemsida
Sök efter ”vegan” på deras hemsida så får du upp hela systembolagets veganska sortiment och kan därefter filtrera. Notera att det finns fler drycker i deras sortiment som är veganska, bara att tillverkarna inte har rapporterat det än. 

Facebookgruppen ”Veganska Alkohollistan!”
Gruppen har ett google-dokument som uppdateras ofta och som listar alla veganska alkoholdrycker.
Du hittar den veganska alkohollistan här.

Du kan även gå med i facebookgruppen för att ställa en fråga, eller för att hjälpa listan bli bättre.

Hemsidan barnivore.com
På barnivore kan du söka efter en dryck och få reda på om den vegansk eller inte. Hemsidan drivs av användarna själva som med hjälp av den kan maila företag och fråga, så kolla när produkten du tittar på kollades om den var vegansk eller inte.

Stäng meny
×

Kundvagn