Ingredienser:
ca 20 mums-mums

1 pkt smörgåsrån

Kikärtsspad från 1 pkt kikärtor
2 dl socker
2 tsk citronsaft
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk xantangummi

 400 g ljus/mörk mjölkfri choklad
1,5 msk rapsolja

 

Gör såhär:

Stansa ut 20 runda plattor från smörgåsrånen men hjälp av tex en rund pepparkaksform.

Häll kikärtsspadet i en bunke och vispa med en elvisp. När det börjar bli fluffigt, börja långsamt hälla i sockret medans du fortsätter vispa. Häll sedan i citronsaften och vaniljextraktet och fortsätt vispa tills allt är blandat och du kan vända på bunken. Häll sedan i xantangummit och vispa försiktigt ihop det tills det är blandat.

Häll ner blandningen i en spritspåse och spritsa ut fluffet på smörgåsrånen. Ställ in dem i frysen och låt stelna i ca 1 timme.

Smält chokladen och oljan över ett vattenbad. Rör om ofta tills allt är smält. Ta av chokladen och låt den svalna medan du tar ut mums-mumsen ur frysen. 
Doppa försiktigt fluffet i chokladen och skaka av överflödig choklad innan du ställer ner mums-mumsen på ett bakplåtspapper.

Låt stelna i rumstemperatur i ca 20 minuter.